Kinderen en echtscheiding


Veel kinderen komen in meer of mindere mate in de problemen als hun ouders gaan scheiden. Als ouder doe je er alles aan om de scheiding voor de kinderen zo probleemloos mogelijk te laten verlopen. Toch lukt dat niet altijd. Het ene kind is het andere niet en voor kinderen is een scheiding altijd een verlies van veiligheid.

Werkwijze

Op een creatieve en speelse manier worden er gesprekken gevoerd waardoor het kind zich gehoord zal voelen. Het praten met een coach helpt het kind de ouders te begrijpen en, wat nog belangrijker is, het kind komt tot de ontdekking dat hij/zij niet de enige is met problemen op dit gebied. Dit zal het kind uiteindelijk helpen het probleem te herkennen en zelf op te lossen. Daarnaast zal het in staat zijn zich te uiten naar zijn omgeving over datgene wat hem/haar dwars zit. De begeleiding en het te volgen traject is bij elk kind uniek en persoonlijk.

 

Meer werkvormen

  • Je hebt iets naars meegemaakt dat kan een ongeluk zijn, een brand, een aanranding, pesterijen of iets anders naars. Wat er gebeurd is blijft maar als een film terugkomen in je hoofd.

  • Om uw kind sociaal en emotioneel sterker te maken of om een verandering in het gedrag te bereiken. Het stimuleren van het kind staat voorop en op een positieve manier de competentie uit te breiden.

  • Je hoort het tegenwoordig steeds vaker dan kinderen belemmert worden door een vast mindset. De term mindset staat voor de manier van denken door kinderen en volwassenen over hun intelligentie en kwaliteite…

  • Soms zijn kinderen even de weg kwijt in het sociale vlak. Ze maken veel ruzie, huilen, pesten, schreeuwen of trekken zich juist helemaal terug. Ze hebben dan even een duwtje in de goede richting nodig.