Lancering vernieuwde trainingen

Ieder kind heeft het recht zich te kunnen ontwikkelen. Binnen een school is vooral de leeromgeving hierin heel belangrijk. Alleen de juiste leeromgeving zorgt voor de gewenste ontwikkeling. Daarbij zorgt een betere leeromgeving voor minder conflicten en daarbij komen kinderen tot verbeterde ontwikkeling en leerprestaties. Maar wat is nu de juiste leeromgeving? En vooral hoe creëer / stimuleer je dat?

 

SAMEN GAAN WIJ DE VERBINDING AAN

In de praktijk merken we dat er behoefte is aan ondersteuning bij het bevorderen van samenwerking. Hiervoor lanceren wij vernieuwde trainingen die zich richten op het verder verbeteren van samenwerking en groepsdynamiek in klassen en het ondersteunen van leerkrachten / docenten. Een centraal onderdeel hierbij is het ontwikkelen van ieders talenten.

“Wij geloven in de kwaliteiten en (veer)kracht van kinderen"

Ook betrekken we graag de ouders / begeleiders van de kinderen, dat vinden we belangrijk. Het kan daarom interessant zijn om een oudercontactmoment te organiseren om ouders mee te nemen in waar op school aan gewerkt wordt. Ook hier staat de samenwerking weer centraal (leerling, school, ouders / begeleiders).

 

INVULLING VAN DE TRAINING

Een training bestaat uit verschillende interactieve workshops waarbij leerlingen / studenten leren hoe ze effectief kunnen samenwerken. 

Speerpunten voor een training kunnen zijn:

•   Hoe ga je met elkaar om
•   Pesten (social media)
•   Respectvol taalgebruik
•   Omgaan met faalangst
•   Omgaan met social media
•   Coach de leerkracht / docent

 

Voor scholen zijn er speciale praktische trainingen waarin zij strategieën en technieken aangereikt krijgen om samenwerking in hun klas te bevorderen.

 

WEETJES EN AANVULLENDE INFORMATIE

•   Vele trainingen zijn al gegeven op verschillende basisscholen in de provincie Friesland
•   Er is jarenlange ervaring in het geven van trainingen op scholen
•   Trainingen zijn nooit standaard en worden in overleg met school gevormd en ingericht
•   Trainingen zijn gericht op leerlingen van het basisonderwijs, VMBO / Havo / VWO en het MBO
•   Er zijn trainingen beschikbaar voor leerlingen / studenten en onderwijsteams
•   Ook voor ouders met een onderwijshulpvraag denken we graag mee

 

AANMELDEN / MEER INFORMATIE

Scholen die geïnteresseerd zijn of meer informatie willen kunnen dit kenbaar maken door te mailen naar info@kindercoachoraktijksneek.nl of te bellen met 06 10 49 44 42.

 

 

Meer nieuws

Wat doet de kindercoach allemaal?

De coach biedt deskundige hulp in de vorm van gesprekken op niveau van de jeugdige. Door middel van verschillende methodes en werkvormen wordt de jeugdige gestimuleerd tot het omdenken in gedachtes en leert zich beter te uiten. De coach werkt vanuit de overtuiging dat wanneer de gedachte van de jeugdige positief is, het gevoel positief mee zal veranderen.

Individuele coaching

Om uw kind sociaal en emotioneel sterker te maken of om een verandering in het gedrag te bereiken. Het stimuleren van het kind staat voorop en op een positieve manier de competentie uit te breiden.

Zorgaanbieder voor de gemeente

Vanaf januari 2024 is Kindercoachpraktijk Sneek wederom een gecontracteerde zorgaanbieder binnen de 18 gemeenten van Sociaal Domein Fryslân. Dit houdt in dat u in aanmerking kunt komen voor een vergoeding waarmee de coaching bekostigd wordt.

Ondersteuning op school

In overleg met school kan de Kindercoachpraktijk Sneek ook op school komen. Op mogelijke problemen, die soms ook op school worden ervaren, kan gelijk adequaat op geanticipeerd worden. Ook school is een belangrijke schakel in het systeem dat achter een kind staat.